Криминальная хроника Украины на 12.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 364 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 938 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 11 вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 33 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб, в яких вилучено дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 1 190 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 24 особи, у яких вилучено 58,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 574 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

 Упродовж минулої доби порушено 90 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 44 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких чотири особи загинули та 60 – травмовані.

 У місті Юнокомунарівську Донецької області 11 січня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 53-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали сина потерпілого – 27-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 7 січня в зазначеній квартирі вбив ножем свого батька під час раптово виниклої сварки.

 У місті Дружківці Донецької області 11 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста завдав тілесних ушкоджень 21-річному безробітному місцевому мешканцю під час раптово виниклої сварки. Потерпілого госпіталізовано.

 У Тельманівському районі Донецької області упродовж ночі 8 січня невідомі викрали металеві ланцюги з пам’ятника воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 24 та 21 років. Викрадене вилучено.

 У селищі Новоайдарі Луганської області на залізничному вокзалі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Встановлено, що він намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних мешканок цього ж селища, віком 18 та 17 років.

 У Харківському районі Харківської області працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 50 кілограмів макової соломки та 60 пігулок трамадолу.

 У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділення філії банківської установи, котрі впродовж 2006 року на підставі підроблених документів оформили ряд угод на отримання кредитів місцевим мешканцем, а гроші, у сумі 304 тисячі гривень, привласнили. Прокуратурою Мукачівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з селищних рад Антрацитівської міської ради, котра вимагала та отримала 1,7 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду приміщення будинку культури, що належить зазначеній селищній раді. Прокуратурою міста Антрацита порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох викладачів одного з вищих навчальних закладів, котрі в грудні минулого року вимагали та отримали хабарі на загальну суму 7,2 тисяч гривень від студентів зазначеного навчального закладу за успішний захист ними курсових робіт. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...