На 25.01.10 в Украине 2 165 заявлений о преступлениях. «По горячим следам» раскрыто 893 (41,2%)

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 165 заяв про злочини. Вжитими заходами 893 (41,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 12 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано двох осіб, в яких вилучено гвинтівку та 14 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 2,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 097 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 935 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 311 – у сфері службової діяльності, у тому числі 27 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких семеро осіб загинули та 56 – травмовані.

У місті Феодосії Автономної Республіки Крим 23 січня у своїй квартирі було знайдено мертвою 59-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 39-річного мешканця Кіровського району автономії. Попередньо встановлено, що він увечері 22 січня в квартирі потерпілої задушив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Краматорську Донецької області 21 січня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 27-річного раніше судимого місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 22-річного безробітного, раніше судимого сина співмешканки потерпілого. Попередньо встановлено, що він увечері 21 січня в квартирі потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Новоархангельському районі Кіровоградської області 21 січня до будинку 23-річної безробітної місцевої мешканки увірвалися двоє невідомих. Нападники зв’язали господарку та її співмешканця – 42-річного безробітного місцевого мешканця й викрали 70 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох місцевих мешканців та мешканців міста Вишгорода Київської області – двох братів (віком від 23 до 28 років, усі без постійного місця роботи, один із них раніше судимий). Частину викраденого вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили один грам кокаїну та 10 грамів марихуани.

У Донецьку працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили сімох приватних підприємців, котрі впродовж 2008-2009 років надали до Донецької філії відділення банківської установи неправдиві відомості про доходи й незаконно отримали кредити на загальну суму понад 15,6 мільйона гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до управління містобудування та архітектури облдержадміністрації неправдиві відомості про професійну структуру працівників вказаного товариства, на підставі чого йому було видано ліцензію на право зайняття будівельною діяльністю. У результаті цього правопорушник незаконно отримав понад 1,9 мільйона гривень прибутку. Прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 та ч.1 ст.366 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю й службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки завідуючого одного з відділень стоматологічної поліклініки, котрий вимагав та отримав шість тисяч гривень хабара від лікаря цієї ж медустанови за не звільнення його із займаної посади. Хабарника затримано. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили громадянина іноземної держави, співзасновника товариства з обмеженою відповідальністю, котрий займався виробництвом та розповсюдженням своєї текстильної продукції під торговою маркою іншого товариства з обмеженою відповідальністю. Внаслідок цих дій останньому ТОВ завдано збитки на загальну суму понад 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою Волочиського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з управлінь міжрайонного управління водного господарства, котрі підписали акт виконаних робіт із відбудови берегоукріплень на руслі річки в одому із селищ (роботи виконані не в повному обсязі) й незаконно перерахували державному підприємству понад 265 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

 

You may also like...