Криминальная хроника Украины на 30.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 724 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 030 (42,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 13 розбійних нападів, 36 пограбувань та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи, в яких вилучено карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 414 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 15,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 881 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 476 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 179 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких 14 осіб загинули та 95 – травмовані.

У Запоріжжі 9 січня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Потерпілим виявився 73-річний місцевий мешканець, пенсіонер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного мешканця згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 9 січня на вулиці вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Донецьку на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У Ленінському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника Хмельницької філії товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у минулому році привласнив 213,8 тонн металопрокату на суму понад мільйон гривень. Внаслідок цих дій зазначеному товариству завдано збитки на вказану суму. Слідчим відділом одного з міськвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра ввела в оману двох мешканців області й під заставу їх земельних ділянок отримала кредити у двох філіях відділень банківських установ. Внаслідок цих дій згаданим громадянам завдано збитки на суму понад мільйон гривень. Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця відділу фіто-санітарного контролю одного з регіональних митних постів, котра отримала три тисячі гривень хабара від мешканця згаданої області за видачу акту фіто-санітарного дослідження товарів продовольчої групи. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб управління капітального будівництва Львівської міської ради, товариства з обмеженою відповідальністю та приватного підприємства. Встановлено, що вони завищили вартість виконаних робіт під час реставрації одного з місцевих соборів. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад 421 тисячу гривень. Прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця Одеської міської ради, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому дозволу на розташування об’єкту торгівлі. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...