Криминал в Украине за прошедшие сутки: 1135 преступлений раскрыто по горячим следам

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 873 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 135 (39,%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –2факти завдання тяжких тілесних ушкоджень,  14 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано17 осібв яких вилучено три гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 г вибухівки та 272 набоїв. 

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено один кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 057 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулого тижня порушено 34 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 15– у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких 5 осіб загинули та 66 – травмовані.
У місті Першотравенськ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 3 лютого в квартирі місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили ножем господаря та двох його знайомих.
 
У Львові 6 лютого на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 лютого на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки вбив ножем потерпілого.
 
В одному з селищ Запорізької області затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 6 лютого в квартирі своєї співмешканки, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у живіт господарку.
 
У Вінниці 30 січня у своєму гаражі було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя одного з селищ Вінницької області. Попередньо встановлено, що він удень 28 січня в зазначеному гаражі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті несплати потерпілим грошового боргу заподіяв йому смертельні тілесні ушкодження й викрав 300 гривень.
 
У місті Марганець Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 29 січня в згаданому місті зламав замок вхідних дверей одного з церковних храмів та викрав Євангеліє, ікону й церковне майно.
 
У Донецьку 6 лютого в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 3 лютого в підвалі одного з житлових будинків викрав 30 метрів кабелю.
 
У місті Дебальцево Донецької області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 300 г вибухівки.
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано киянина, у якого вилучено 1 г героїну.
 
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2008 році підробили акти виконаних підрядних робіт з рекультивації земель на території одної з сільських рад (фактично роботи не проводилися) й незаконно отримали з державного бюджету субвенції на суму понад 160 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільськогосподарського товариства. Він отримав 1 тис. грн. хабара від жителя вказаної області за підписання договору оренди зерносховища, яке належить зазначеному товариству. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили документи щодо фінансово-господарської діяльності вказаного товариства, надали їх до акціонерної компанії й незаконно отримали зернозбиральний комбайн вартістю 893,3 тис. гривень. Органами слідствами МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.3 ст.358 КК України (шахрайство й підроблення документів, печаток бланків їх збут, використання підроблених документів).
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю приватного підприємства. Вона в минулому році створила зазначене підприємство й впродовж року надавала до податкових органів звіти, у яких не відобразила стан фінансово-господарської діяльності. На підставі цього вказане підприємство не сплатило майже 1,3 млн. гривень податку на додану вартість та податку на прибуток. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво)
 
УК
 

You may also like...