У Дніпропетровську викрито комерсантку, яка уміло «приватизувала» іноземне майно

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комерційної структури, яка шахрайським способом заволоділа майном іноземного акціонерного товариства. 

Підприємлива пані, як встановило досудове слідство, діючи умисно й не маючи наміру виконувати договірні обов’язки у повному обсязі, під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності проплатила іноземному акціонерному товариству лише частину коштів за поставку товару (печі). Згодом, шахрайка подала до митних органів підроблену копію контракту, що дозволило провести незаконне розмитнення печі. Продовжуючи здійснювати свої злочинні наміри й водночас – намагаючись будь-яким чином «вийти сухою з води» й не заплямувати «добропорядне» ім’я власної комерційної структури, через підконтрольні їй три приватних підприємства та товариство із обмеженою відповідальністю шахрайка легалізувала пічку.

Своїми діями правопорушниця завдала збитків власникам майна у сумі 383 тисячі ЄВРО.
На підставі зібраних працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю матеріалів, стосовно зловмисниці прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Проведеними санкціонованими обшуками в офісах очолюваною нею комерційною структурою та підконтрольними їй приватними підприємствами та товариством із обмеженою відповідальністю вилучено бухгалтерську документацію та комп’ютерну техніку, що є доказами у скоєнні зазначених злочинів. Встановлено місцезнаходження та накладено арешт на викрадене майно (пічку), чим відразу забезпечено відшкодування завданих іноземному акціонерному товариству збитків.

Наразі шахрайку затримано згідно ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. І у випадку визнання судом її винною (а на це є всі підстави й докази) – зловмисниці загрожує позбавлення волі терміном до 12 років та конфіскацією майна.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю
МВС України

You may also like...