Криминальная хроника Украины на 24.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 669 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 357 (41,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  три вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів та 45 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, шість гранат, 100 грамів вибухівки та 67 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 84,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 183 особи.           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 179 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 78 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  вісім осіб загинули та 66 – травмовані.

У місті Мелітополі Запорізької області 25 лютого у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови 84-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали її знайомого – 68-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 25 лютого в згаданій квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

У місті Запоріжжі 23 березня на вулиці 41-річний безробітний місцевий житель  пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ноги 28-річного безробітного жителя цього міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Потерпілого госпіталізовано. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та жительку Київської області, віком 33 та 31 років, обоє без постійного місця роботи. Встановлено, що вони намагалися вивезти до Об’єднаних Арабських Еміратів, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 19-річну безробітну жительку цього ж міста.

У місті Старобільську Луганської області 23 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного громадянина Російської Федерації, котрий удень 16 березня в зазначеному місті, шляхом підбору ключа, проник до квартири 55-річної місцевої жительки й викрав ювелірні вироби.

У Голосіївському районі міста Києва 23 березня на вулиці на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 24-річного громадянина Грузії, котрий з кишені куртки 34-річного безробітного місцевого жителя викрав гаманець, у якому знаходилося 150 гривень. Викрадене вилучено.

У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили три кілограми марихуани.

У місті Богуславі Київської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучили 65 кілограмів конопель.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного управління Держкомзему, котрий вимагав та отримав сім тисяч гривень і 400 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому державного акту на право власності на земельну ділянку (площа 0,06 га). Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі незаконно реалізували 203 тонни насіння соняшника, яке належало приватному підприємцю і знаходилося в них на відповідальному зберіганні. Внаслідок цих дій останньому завдано збитки на суму 710,3 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу оподаткування фізичних осіб міжрайонної державної податкової інспекції Державної податкової адміністрації в області, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за непроведення перевірки його підприємницької діяльності. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 і ч.2 ст.368 (зловживання владою або службовим становищем та одержання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника та директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, на підставі підроблених документів, реалізували іншому товариству з обмеженою відповідальністю майно (будівля складу та кілька одиниць автотранспорту), яке належало приватному підприємству.  Внаслідок цих дій останньому завдано збитки на суму 8,5 мільйона гривень. Прокуратурою Хмельницького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...