Криминальная хроника Украины на 20.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 615 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 413 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  одне вбивство, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 31 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 100 грамів вибухівки та 449 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 32 особи, у яких вилучено 2,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 10 167 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулої доби порушено 84 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 82 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 95 – травмовані.

У місті Дергачах Харківської області 30 березня цього року в приміщенні приватного інтернет-клубу було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 54-річного жителя обласного центру, охоронця зазначеного клубу. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого  місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 30 березня в згаданому приміщенні вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У селищі Чорноморському Автономної Республіки Крим 16 квітня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням голови 58-річного громадянина без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 26 та 25 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони наприкінці березня цього року, з метою помсти, зайшли до будинку потерпілого, завдали тілесних ушкоджень господарю, зв’язали його, віднесли на околицю згаданого селища й вкинули до водоймища.

У місті Горлівці Донецької області 8 лютого до приміщення продуктового магазину зайшли троє невідомих у масках. Вони завдали тілесних ушкоджень сторожу вказаного магазину та викрали з металевого ящика 309 тисяч гривень виручки. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком 31 та 30 років.

У місті Краматорську Донецької області 19 квітня до міліції звернувся 29-річний місцевий житель, голова однієї з селищних рад Краматорської міськради та заявив, що впродовж останніх трьох днів на сільському кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на 30 могилах. У результаті оперативно-розшукових заходів у скоєнні цього злочину викрито двох дев’ятирічних місцевих жителів.

У Солом’янському районі міста Києва працівники міліції затримали чотирьох громадян Республіки Молдова, віком від 24 до 29 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 19 квітня з автомашини 34-річного киянина викрали ноутбук. Викрадене вилучено.

У місті Чернігові 14 квітня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в зазначеному місті на території Центрального ринку закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано майже п’ять тисяч відвідувачів та обслуговуючого персоналу вказаного ринку. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 12-річний місцевий житель.

У Запорізькому районі Запорізької області на вулиці працівники міліції затримали 54-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили гранату Ф-1 та 100 грамів вибухівки.

У місті Арцизі Одеської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили п’ять грамів героїну.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі отримали від іншого державного підприємства кошти, у якості передплати за раніше поставлене вугілля, проте відвантаження вугільної продукції не здійснили, а отримані кошти витратили на господарські потреби підприємства. У результаті цього державі завдано збитки на суму понад 82,6 мільйона гривень. Прокуратурою міста Свердловська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї із селищних рад Калуського району, котрий вимагав та отримав 19 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...