Платою за нерозділене кохання став… ніж у спину

Із вигуком: «Якщо не моя, то не дістанешся нікому!» хмельничанин завдав декілька ножових поранень 17-річній дівчині.

Любовна історія із такою трагічною розв’язкою розпочалася рік тому. Як правило, справжнє кохання, для тих, хто не вміє його дочекатися, приходить запізно, коли змінити життя здається вже неможливим. Саме таким «справжнім» коханням для 23-річного подолянина стала студентка одного із обласних вузів. Молодий чоловік довго ходив засмученим, дізнавшись, що дівчина декілька років жила у сусідньому під’їзді, а він у цей час встиг з’єднати свою долю з іншою та стати батьком дворічного малюка.

Потерпіла, зважаючи на юний вік, була зовсім недосвідченою у любовних справах — одружений чоловік став для неї першим захопленням. Молодик запевнив студентку, що з дружиною вони чужі люди, не підтримують жодних стосунків, а вона — той промінчик сонця, що, нарешті, пробив темряву його життя та запалив у серці вогонь незнаного досі почуття. Про те, що дружина продовжує жити із ним в одній квартирі, чоловік повідомити «забув», як і про той факт, що у 2003 році мав проблеми із законом — притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку.

Незважаючи на протести батьків дівчини, молоді люди продовжували підтримувати стосунки до того моменту, коли неповнолітня дізналася про другу вагітність неофіційної дружини молодика. Жінка, довідавшись про зв’язок чоловіка з іншою, переїхала жити у село до матері, але за якийсь час повернулася і з неочікуваною для перелюбця звісткою: у них буде друга дитина. Тому, хто зважився на підлість, віри більше немає, тож дівчина, дізнавшись таку новину, й імені колишнього друга чути не хотіла. А молодик, незважаючи на народження доньки, продовжував домагатися зустрічей із обманутою ним студенткою.

Того злощасного вечора дівчина з двома зведеними братами ночували самі — батьки поїхали на дачу садити картоплю. Звісно, хто не скористається можливістю поспілкуватися із друзями за відсутності контролю з боку дорослих. Серед гостей вималювався і «закоханий» сусід. Після кількох кухлів пива мозок парубка працював в одному напрямкові — негайного примирення із коханою, але дівчина зігнорувала його палкі погляди. Старший брат навіть став боронити її від нетверезих обіймів пізнього гостя. А коли побачив, що той заховав у кишеню ножа, почав випроваджувати із помешкання усіх товаришів.

Ніхто й не помітив, що дебошира поруч не виявилось, а він відшукав дівчину в одній з кімнат і знову «заспівав своєї». Чергова відмова та ще й демонстративне ігнорування його присутності вмить перетворило зловмисника із закоханого Ромео на ревнивого Отелло. Він вихопив з кишені захованого ножа та у сліпій люті кілька разів увіткнув його у спину бідолашній.

Працівники міліції затримали зловмисника на місці злочину. Стосовно чоловіка слідчим управлінням УМВСУ в Хмельницькій області порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України. Наразі потерпіла перебуває на межі життя, медики оцінюють стан її здоров’я як важкий.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...