Наиболее резонансные преступление в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5520 заяв про злочини. Вжитими заходами 2441 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 32 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 45 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 26 осіб, у яких вилучено 9,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 726 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 178 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 110 – травмовані.

В місті Миколаїв 26 квітня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 24-річного мешканця цього міста. Попередньо встановлено, що він уночі 25 квітня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

В місті Одеса 19 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 41-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 18 квітня в квартирі потерпілої під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господарку.

На околиці одного з селищ Автономної Республіки Крим 19 квітня було знайдено мертвою з ножовими пораненнями жительку міста Сімферополя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 29-річного жителя одного з селищ АР Крим. Попередньо встановлено, що він уранці 18 квітня під час раптово виниклої сварки вбив потерпілу.

В одному з селищ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 61-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 23 квітня на околиці вказаного села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем іншого мешканця цього селища.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства. Вони, без проведення тендерних торгів, незаконно уклали угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на придбання гірничошахтного обладнання та, у рахунок передоплати, здійснили відвантаження вугільної продукції. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 2,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця відкритого акціонерного товариства. Він вимагав 10 тис. грн. хабара від начальника будівельного майданчика товариства з обмеженою відповідальністю за надання йому дозволу на демонтаж приміщень колишнього заводу. Правопорушника затримано під час отримання частини хабара в сумі 4 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника філії комерційного банку з продажу роздрібних послуг клієнтам. Він вимагав та отримав 8 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні грошових коштів з депозитного рахунку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...