Криминал в Украине за прошедшие сутки: 4278 заявлений о преступлениях

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, eпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4278 заяв про злочини. Вжитими заходами 1708 (39,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три розбійні напади, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 17 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

 

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу. У правопорушника вилучено саморобний пістолет.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 5,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3985 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1668 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 623 – у сфері службової діяльності, у тому числі 98 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 129 – травмовані.

У місті Дніпропетровської області затримано 31-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, з автомобіля якого вилучено 4,5 кг марихуани.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за несанкціоноване підключення до електромережі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління житлово-будівельного кооперативу. Вона отримала 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння їй в отриманні дозволу на підключення до водопостачання нежитлового приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб комерційного банку. Вони впродовж 2006-2009 років не перевірили наявність заставного майна в місцевого жителя, у результаті чого останній незаконно отримав кредити на загальну суму 1,3 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

You may also like...