Криминальная хроника Украины на 12.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 498 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 393 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три розбійних напади, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 36 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 15 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 8,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 950 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 66 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 15 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 90 – травмовано.

У Донецькій області 7 травня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого 40-річного безробітного, раніше судимого. У результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери за підозрою в скоєнні вбивства затримали 40-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 7 травня на вулиці вбив потерпілого під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв.

У Донецькій області 9 травня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого 28-річного безробітного. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцеву 28-річну безробітну. Попередньо встановлено, що вона ввечері 9 травня на вулиці міста вбила ножем потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв .

У Донецькій області 10 травня на території власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовим пораненням голови місцевого 46-річного безробітного, раніше судимого. У результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери за підозрою в скоєнні вбивства затримали 22-річного місцевого безробітного. Попередньо встановлено, що він увечері 9 травня в будинку потерпілого вбив господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Івано-Франківськ 29 січня на вулиці було знайдено в непритомному стані місцевого 34-річного безробітного, котрий згодом помер в лікарні. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого 21-річного безробітного. Попередньо встановлено, що він увечері 29 січня цього року на вулиці разом з невідомим, з метою пограбування, заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому. Вживаються заходи щодо затримання співучасника злочину. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.121 та ч.4 ст.187 КК України.

У Запорізькій області 5 травня на березі ставка було знайдено мертвим місцевого 40-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали двох місцевих жителів віком 33 та 24 років, обидва робітники приватного підприємства. Попередньо встановлено, що вони ввечері 2 травня у вказаному місці заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві працівники міліції на вулиці затримали місцевого 22-річного безробітного та 21-річного жителя Київської області, також безробітного, у яких вилучено по 3 грами героїну.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову садового товариства, котрий вимагав та отримав 5 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за включення його до складу членів зазначеного товариства. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до управління містобудування та архітектури неправдиві відомості про професійну структуру працівників вказаного товариства, унаслідок чого йому було видано ліцензію на право зайняття будівельною діяльністю. У подальшому ТОВ незаконно отримало з Держбюджету відшкодування ПДВ на суму понад 170 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника головного управління однієї з Державних установ, котрий вимагав та отримав 11 тисяч гривень хабара від державного інспектора цього ж управління за непритягнення його до дисциплінарної відповідальності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину? передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...