У Києві УБОЗ затримав лідера ОЗУ, що займався рейдерськими захопленнями великих підприємств

У столиці працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві затримали лідера організованого злочинного угруповання, учасники якого займалися рейдерськими захопленнями великих підприємств. 

Оперативники встановили, що у період з 2008 року по теперішній час затриманий керував діями ОЗУ, яка підозрюється у

намаганні та привласненні пакету акцій, а також у захопленні майна акціонерів.

Разом із ватажком злочинної групи, оперативники УБОЗ затримали й трьох його особистих охоронців, вони виявилися співробітниками однієї з охоронних фірм. При обшуку у них було вилучено три одиниці мисливської нарізної вогнепальної зброї «Вулкан ТК», який зовні схожий на автомата «Калашникова» (АКС-47) та набої. Всіх затримано в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Стосовно лідера ОЗГ прокуратурою м. Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (незаконне привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Стосовно приватних охоронців також порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Проводяться подальші оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання інших членів злочинної групи.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...