Криминальная хроника Украины на 12.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5943 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 433 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, один розбійний напад, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено 10 пістолетів, дві гвинтівки, карабін, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 2,3 кг вибухівки та 5 461 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб, у яких вилучено 30 кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 092 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 304 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 22 – про хабарництво та 4 – у бюджетній сфері.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 116 – травмовано.

 У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 10 червня в зазначеному місті в квартирі 43-річного громадянина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

 На Дніпропетровщині на вулиці затримано 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  службових осіб комунального підприємства. Вони привласнили 1,8 млн. грн. субвенцій, виділених з державного бюджету для погашення створеної ними штучної заборгованості перед відкритим акціонерним товариством за спожиту електроенергію. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.210 та ч.2 ст.222 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України й шахрайство з фінансовими ресурсами).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника державної податкової інспекції. Вона під час проведення перевірки товариства з обмеженою відповідальністю не вжила заходів щодо повернення згаданим товариством до державного бюджету податкового кредиту. У результаті зазначеної бездіяльності державі завдано збитки на суму понад 170 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  сільського голову. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду підвалу будинку сільради. Правопорушника  затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...