Криминал в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6518 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 486 (38,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, дев’ять розбійних нападів, 31 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат, 200 г вибухівки та 588 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 9 осіб, у яких вилучено 41,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27158 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 212 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 73 – у сфері службової діяльності, у тому числі 24 – про хабарництво та 9 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 119 – травмовано.

У селі Слов’янського району Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 63-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 16 червня на вулиці зазначеного села під час раптово виниклої сварки вбив ножем 61-річного жителя.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона ввечері 14 червня в квартирі місцевого громадянина під час раптово виниклої сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбила ножем господаря.

В селі Черкаської області в підвалі покинутого будинку було знайдено мертвим з ознаками удушення 27-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного жителя села Одеської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 21 травня на вулиці згаданого села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив потерпілого, й, з метою приховування злочину, заховав його труп в підвалі.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів (20 та 24 річних), обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх двох тижнів у трьох селах на кладовищах викрали металеві фрагменти з 57 могил. Частину викраденого вилучено.

У одному з селищ Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 18 червня в зазначеному селі на кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на п’яти могилах.

У Євпаторії АР Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річну громадянку сусідньої країни, раніше судиму (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вона 1 березня цього року, шляхом шахрайства, заволоділа в місцевої 71-річної жительки, грошима в сумі 7,6 тис. гривень.

У Харкові затримано 31-річного громадянина сусідньої країни (має посвідку на проживання в Україні). Попередньо встановлено, що він 31 травня, шляхом шахрайства, заволодів грошима приватного підприємства у сумі 230 тис. гривень.

У місті Антрацит Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 55-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня, шляхом вільного доступу, проник до приміщення державної установи й з одного з кабінетів викрав ноутбук. Викрадене вилучено.

У селі Дніпропетровської області на вулиці затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 200 г вибухівки.

У селі Одеської області затримано 56-річного громадянина, без постійного місця роботи, у будинку за місцем проживання якого вилучено 10 кг марихуани.

У столиці на вулиці затримано киянина та жителя села Київської області (1973, 1983 р.н., обидва без постійного місця роботи), у яких вилучено по 1 г кокаїну та героїну.

У Одесі на вулиці затримано 19-річного громадянина сусідньої країни (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено 8 г марихуани.

В Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж двох останніх років, без відповідної ліцензії на користування надрами, незаконно видобули з підземних джерел 117 тис. м куб. прісної води, чим завдали збитки державі на загальну суму понад 1,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства. Вони незаконно реалізували 1,3 тис. т продукту, який отримали від приватного підприємця на відповідальне зберігання, а виручені грошові кошти привласнили. У результаті противоправних дій згаданій особі завдано збитки на суму понад 7,8 млн. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

You may also like...