На Николаевщине задержана банда кавказских барсеточников

На Миколаївщині правоохоронцями затримано групу громадян Кавказького регіону, які скоювали крадіжки з автотранспорту на території України. 

Мешканець АР Крим на власному авто транзитом через Миколаївську область повертався додому. Зупинившись біля крамниці, чоловік випив кави та продовжив подорож, але вже за населеним пунктом відчув, як його автомобіль тягне праворуч. Стало зрозумілим, що причиною такої поведінки автомобіля стало пробита шина на правому передньому колесі. Загальмувавши на узбіччі, чоловік оглянув авто та впевнившись у правоті своїх домислів пішов витягати домкрат. За роботою чоловік не помітив, що з протилежного боку дороги до його автомобілю наблизився незнайомець, який, скориставшись зайнятістю водія, вихопив з салону автомобіля сумку, у якій знаходились документи, гроші та особисті речі її власника. Вже за мить чоловік побачив утікача, якого за декілька десятків метрів чекала іномарка. Спроби потерпілого наздогнати грабіжника не увінчалися успіхом, іномарка швидко зникла з поля зору. Не гаючи часу, чоловік зателефонував до Новоодеського РВ УМВС України в Миколаївській області та повідомив прикмети зловмисника та автомобіля, на якому він зник. Вже за годину співробітниками Новоодеського райвідділу міліції підозрюваного та його поплічника було затримано. Ними виявилися громадяни Кавказького регіону, які «промишляли» на території Миколаївської, Херсонської та інших областе крадіжками та пограбуваннями. Під час затримання у підозрюваних було вилучено речові докази, зокрема й речі потерпілого. 

На території України це не поодинокий випадок, коли такі злочини скоюються виключно громадянами Кавказького регіону. Стара схема крадіїв – барсетників діє й зараз. Один із зловмисників пробиває припаркованому автомобілю шину та разом з спільниками очікують появу його власника, а далі вже йде «як по-маслу»: водій виявляє проблему та, відволікаючись на заміну шини, залишає без нагляду в салоні автомобіля особисті речі, які відразу стають легкою здобиччю зловмисників.

Правоохоронці застерігають власників транспортних засобів, які подорожують поодинці, бути обачнішими. Якщо під час подорожі у вас виявилось пробите колесо, будьте уважними, можливо хтось хоче заволодіти вашими речами.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...