Криминальная хроника Украины на 17.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 968 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 904 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 30 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 220 набоїв. 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб. У них вилучено 27,3 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 812 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 113 – травмовані.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 12 липня у квартирі 53-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 41-річного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали власника квартири, який у власному помешканні ножем вбив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кіровоградській області 16 липня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного іноземця, який у будинку 41-річної місцевої жительки завдав ножові поранення господарці будинку та її 19-річній дочці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Потерпілих госпіталізовано.

У місті Сімферополі 16 липня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного іноземця та двох жителів Луганської області, віком 30 та 36 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони зайшли до будинку 42-річної місцевої жительки та, погрожуючи фізичною розправою, відібрали у неї ювелірні вироби (вилучено).

У місті Одесі 16 липня у під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 49-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річну громадянку іншої країн. Попередньо встановлено, що вона декілька годин тому в під’їзді ножем вбила потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Києвs працівники міліції затримали 40-річного безробітного громадянина, у квартирі за місцем проживання якого вилучено п’ять грамів кокаїну.

У Великописарівському районі Сумської області 16 липня при перетині Державного кордону України поза митним контролем затримано 40-річного іноземця, у якого вилучено десять грамів героїну.

У місті Луганську працівники міліції затримали 35-річного безробітного, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 1,2 кілограма марихуани.

У місті Таврійську Херсонської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 2,5 кілограми конопель.

У місті Харкові 16 липня на залізничному вокзалі Південної залізниці працівники міліції затримали 19-річну іноземку, у якої вилучено три грами гашишу.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівницю відкритого акціонерного товариства. Вона вимагала та отримала 2,3 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за прийняття в експлуатацію лічильника, встановленого в його будинку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника відділу земельних ресурсів однієї із районних державних адміністрації та посадовців цієї ж установи. Вони, усупереч вимогам Земельного кодексу України, змінили цільове призначення земельної ділянки (площа 10,3 га) та незаконно передали її у власність акціонерному товариству. Таким чином, державі завдано збитки на суму понад 100 тисяч гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

МВС України
 

You may also like...