Киевлян кормили сыром из молока чернобыльских лейкозных коров

На Київщині в 35 кілометрах від Чорнобиля працівники відділу ветеринарної міліції київського обласного главку виявили цех по виготовленню сиру, вживання якого легко може призвести до захворювання. Не виключенням є те, що непридатний товар близько року збували в супермаркети Київської області та столиці. 

Як виявилося, власник підприємства – 35-річний житель Миколаївської області – для виготовлення продукту збирав молоко по селам радіаційно зараженого Поліського району, де всі корови хворі на лейкоз. Цех розташовувався біля самої дороги в приміщенні магазину, який функціонував ще до Чорнобильської катастрофи. Підпільне виробництво існувало без будь-яких дозвільних документів. «Лейкозний» сир, на вигляд схожий на сулугуні, виготовлявся в непристосованому для виробництва приміщенні і за відсутності водопроводу. Пакували його в вакуумні упаковки без маркування. 

Наразі працівники міліції призупинили роботу цеху. Власнику вручили припис про заборону займатись даним видом діяльності та з терміном усунення виявлених порушень. За даним фактом правоохоронці готують матеріали для передачі їх в прокуратуру.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 

You may also like...