Амфетамін для миколаївської молоді везли з Росії

Правоохоронцями Заводського райвідділу міліції м. Миколаєва затримано 41-річного громадянина Росії, який тривалий час знаходився у розшуку у себе на Батьківщині. Уникаючи покарання, чоловік прибув на територію України та облюбував її південне узбережжя. У травні він орендував у Миколаєві квартиру і разом з дружиною та 10-річним сином в ній оселився. Сім‘я раділа від зміни місця проживання, адже все літо проводила біля моря. Коштів вистачало і на оплату житла, і на харчування, і на розваги, але все це розкошування тривало недовго. 

В ході розслідування однієї кримінальної справи, у поле зору правоохоронців потрапив і вказаний росіянин. Проведені оперативні заходи відносно «гостя» нашої країни підтвердили його кримінальну біографію. У себе на Батьківщині чоловіка розшукували за торгівлю наркотичними засобами. Прибувши на територію України, чоловік продовжив свою діяльність збуваючи привезений з Росії амфетамін у розважальних закладах міста та на Чорноморському узбережжі Миколаївської області. При проведенні санкціонованого обшуку у помешкані підозрюваного працівники міліції вилучили розфасований порошок, як потім підтвердила експертиза – амфетамін та кошти отримані злочинним шляхом. За рішенням суду підозрюваному призначено утримання під вартою на період проведення слідчих дій. На даний час встановлюються особи, які допомагали російському «бізнесмену» розповсюджувати наркотичне зілля. 

Як пояснив сам затриманий, в Миколаївській області його нібито зовсім не цікавила наркоторгівля. У планах на майбутнє чоловік прагнув зайнятися на Миколаївщині алкогольним бізнесом. Але у правоохоронців на ці плани росіянина зовсім інша думка, бо за збут наркотичних засобів у особливо великих розмірах передбачається тривалий термін перебування за гратами, а минуле наркоторгівця вже давно цікавить і правоохоронні органи Росії. Тому мрії про бізнес в Україні у росіянина здійсняться ще не скоро.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...