«Селекціонер» із кримінальним минулим хотів вторгувати за «дурман» мільйон

З 2 липня на території Херсонської області проводяться оперативно-профілактичні заходи щодо протидії наркозлочинності. Їх мета: стабілізація оперативної обстановки, посилення протидії незаконному обігу наркотиків, недопущення розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин, а також профілактика правопорушень, розкриття та розслідування тяжких і резонансних злочинів та посилення протидії організованій злочинності. В операції беруть участь всі галузеві служби УМВС.

Вирощуванням конопель займаються переважно раніше судимі та безробітні, марно сподіваючись, що їх “бізнес” залишиться непомічений правоохоронцями. Та за подібне наркоділків чекає не омріяне багатство, а обмеження чи позбавлення волі.

Так, працівники УБОЗ УМВС в Херсоні провели огляд за місцем проживання 40-річного місцевого жителя і виявили цілу плантацію конопель. Чоловік раніше судимий за незаконне виготовлення наркотичних засобів, інвалід II групи. Хазяїн “цінної” плантації дуже ретельно стежив за процесом вирощування: міліціонери побачили систему постачання води до 4-метрових кущів коноплі. Раніше судимий хотів розбагатіти, вирощуючи за височенним забором 133 кущі конопель з ознаками культивації, та йому “не пощастило” замаскувати посіви дурману від міліції.

Також під час огляду будинку інваліда, в кімнаті на дивані було виявлено поліетиленовий пакет, в якому знаходилось 115 паперових пакунків з подрібненою коноплею. У кожний пакунок було розфасовано по 7 грам речовини. В іншій кімнаті під матрацом міліціонери знайшли пістолет закордонного виробництва, перероблений для стрільби гумовими кулями, з п’ятьма набоями в магазині. Дані речі вилучені та знаходяться в УБОЗ УМВС України в Херсонській області.

Якби чоловіку вдалося збути свою продукцію на “чорному ринку”, він би отримав близько мільйона гривень.

На теперішній час вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч.2 ст.310 Кримінального Кодексу України “Посів або вирощування снотворного маку чи конопель” (карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).

Міліціонери постійно роз’яснюють населенню чинне законодавство, яке забороняє посіви конопель та снотворного маку, тісно взаємодіють з місцевими органами влади по формуванню у громадян негативного ставлення до порушень антинаркоманійного законодавства. Боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин залишається одним з пріоритетних напрямів роботи Управління МВС України в Херсонській області.

 

ВЗГ УМВС України
в Херсонській області

You may also like...