Криминал в Украине за прошлые сутки: раскрыто 2 убийства, 1 разбой, 25 ограблений, 2 угона…

  Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6661 заяв про злочини. Вжитими заходами 2743 (41,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 25 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 11 гранат, 100 г вибухівки та 1211 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, у яких вилучено 18,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29864 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 12 осіб загинули та 148 – травмовані.

У селі Золотоніського району Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 61-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 липня в згаданому селі на території загальноосвітньої школи під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем свого 81-річного односельця та вкинув його труп до вигрібної ями (про знайдення тіла повідомлялося 27 липня).

У Луганську в результаті проведення спеціальної операції затримано 39-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Встановлено, що вона намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох жительок згаданого міста.

У Києві затримано 46-річну іноземну громадянку (в Україні перебуває нелегально). Попередньо встановлено, що вона в приміщенні приватного магазину викрала з-під прилавку 6,3 тис. грн. виручки (вилучено).

У місті Городищі Черкаської області затримано 38-річного іноземця (в Україні перебуває в гостях), та 41-річного жителя міста Харків, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони зламали замки вхідних дверей, проникли до квартири 32-річного місцевого жителя, й викрали вироби із золота (вилучено).

У селищі Донецької області затримано 18-річного місцевого жителя, у будинку якого вилучено 11 гранат часів Великої Вітчизняної війни.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства. Вони в квітні 2010 року підписали акти виконаних робіт з реконструкції електричних ліній, у яких були завищені їх обсяги, чим завдали збитки державі на суму близько 600 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

В АР Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб міської ради. Вони впродовж 2008 – 2009 років використали 300 тис. грн. бюджетних коштів (надходили до місцевого бюджету в якості відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва) на потреби, які не передбачені діючим законодавством. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.210 КК України (зловживання владою або службовим становищем та порушення законодавства про бюджетну систему України).

В Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного відділу земельних ресурсів. Він вимагав 30 тис. грн. хабара від жителя згаданої області за сприяння останньому в отриманні земельної ділянки. Правопорушника затримано під час отримання частини хабара в сумі 3,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

You may also like...