Шахрай перекваліфікувався на крадія

Зухвалого крадія, який орудував серед білого дня, затримали днями працівники Нетішинського міського відділу міліції, що на Хмельниччині. 

Останнім часом до відділку все більше і більше почали надходити заяви про крадіжки з дачного масиву, розташованого в двох кілометрах від міста. Причому спостерігалася дивна закономірність — невідомих злодюжок геть не цікавило майно, яке було у будиночках, зате металевих парканів навколо них з кожним днем все меншало і меншало. Довелося правоохоронцям посилити патрулювання навколо масиву. Злодія очікували побачити уночі, але виявилося, що нахаба «працював» посеред білого дня, коли люди навкруги трудилися на своїх ділянках, замаскувавшись при цьому під дачника з лопатою. Щоправда, замість картоплі чи іншої городини він викопував металеві стовпчики від парканів навколо будинків та складував їх у надійному місці. Коли «добра» назбиралося чимало, чолов’яга повернувся у місто і винайняв вантажного мікроавтобуса, щоб перевезти крадене до найближчого пункту прийому металобрухту. Але доїхати до місця призначення вантажеві так і не вдалося — по дорозі автомобіль зупинив наряд дорожньо-патрульної служби міліції. Переконливо пояснити походження металу його начебто власник не зміг, тому і був затриманий разом з вантажем. 

Як з’ясувалося згодом, 33-річний любитель «халявного» металобрухту уже був раніше судимий за шахрайства з кредитами і звільнився з місць позбавлення волі лише минулого року. Як уже зрозуміло, чоловік і не збирався ставати на шлях виправлення і, не гаючи часу, з шахрая перекваліфікувався на крадія. Загальна сума заподіяного ним власникам дач збитку становить понад сім тисяч гривень, тоді як на пункті прийому металобрухту молодик отримав би за своє «добро» удесятеро менше.

Наразі відносно нього порушена кримінальна справа за ознаками частини 2 статті 185 Кримінального кодексу — крадіжка. Відповідальність за вчинення злочину визначить суд, який, безперечно, обов’язково врахує той факт, що підозрюваний уже не вперше притягається до кримінальної відповідальності.

Інна Проник, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області
 

You may also like...