Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 30.08.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 755 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 874 (39,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 20 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 88 осіб. У правопорушників вилучено 10 пістолетів, чотири гвинтівки, 22 обрізи мисливських рушниць, 16 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 6,7 кілограма вибухівки та 1 188 набоїв.

Упродовж доби вилучено 34,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 093 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано семеро підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 21 особа загинула та 141 – травмовано.

У місті Севастополі 28 серпня на місці скоєння злочину затримано 44-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він на подвір’ї домогосподарства 31-річної безробітної співмешканки ножем вбив свого 41-річного співвітчизника під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Донецької області працівники міліції затримали 35-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у будинку якого вилучили 200 грамів вибухівки.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з міських голів, котрий реалізував за заниженою вартістю відкритому акціонерному товариству земельну ділянку, площею 0,13 га. У результаті протиправних дій місцевому бюджету завдано збитки на суму понад 127 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника управління економіки однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав 75 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за підписання актів виконаних робіт із реконструкції середньої школи. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі п’ять тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління праці та соціального захисту населення однієї з райдержадміністрацій, котрі впродовж 2007-2009 років перераховували до поштового відділення зв’язку центру обслуговування споживачів бюджетні кошти (державна соціальна допомога), призначені для виплати населенню, й у подальшому, шляхом підробки підписів громадян, разом із працівниками зазначеного центру їх привласнювали. Таким чином державі завдано збитки на суму 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного виробничо-комерційного підприємства, котрий у 2007 році надав до філії відділення банківської установи підроблені довідки про доходи й незаконно отримав кредити на загальну суму 2,6 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.358 та ч.2 ст.366 (підроблення документів, печаток, штампів, та бланків, їх збут, використання підроблених документів й службове підроблення) КК України.

You may also like...