Замість повернення боргу позичальник запропонував розрахуватися… пістолетом

У місті Калуші, що на Івано-Франківщині, працівники карного розшуку міськвідділу міліції затримали 28-річну особу, яку є всі підстави підозрювати у незаконних операціях зі зброєю. В ході оперативних заходів міліціонери вилучили з нелегального обігу пістолет з ознаками самовільної зміни конструкції. За попередніми даними, ця зброя пристосована для стрільби бойовими патронами. Вилучений предмет направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. 

Як повідомив начальник карного розшуку Калуського міськвідділу міліції Олег Магаль, оперативникам стало відомо, що один із мешканців міста, заборгувавши знайомому, запропонував останньому «розрахуватися» пістолетом. Міліціонери ретельно перевірили цю інформацію і, як наслідок, вилучили з неконтрольованого обігу небезпечний предмет. Нині вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо недавнього власника переробленого пістолета, з’ясовується джерело його походження. 

Доречно сказати, що 31 серпня підрозділи міліції завершили цільову операцію «Зброя та вибухівка», яка проводилася саме з метою виявлення незареєстрованих вогнестрілів. Акцентовані оперативно-розшукові заходи міліції сприяли тому, що лише за один тиждень нейтралізовано потенційну небезпеку від 13 одиниць зброї, які перебували в незаконному обігу. Зокрема, вилучено п’ять незареєстрованих карабінів, три «обрізи» мисливських рушниць, а також чотири одиниці саморобної і переробленої вогнепальної зброї.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

МВС України
 

You may also like...