Екс-інженер залишив кілька населених пунктів без мобільного зв’язку та інтернету

Екс-інженер через крадіжку залишив кілька населених пунктів без мобільного зв’язку та інтернету. Під страхом ув’язнення відшкодував збиткиІзюмська місцева прокуратура довела у суді вину 28-річного чоловіка у крадіжці з проникненням (ч. 3 ст. 185 КК України) на одній із базових станцій мобільного зв’язку Дворічанського району.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Михалік, подія сталася поблизу одного із сіл району у лютому 2019 року. Зловмисник – колишній інженер з організації, експлуатації та ремонту базових станцій мобільного зв’язку одного із мобільних операторів, на власному автомобілі вночі приїхав до базової станції. Він пошкодив металевий паркан, проник на територію станції, відключив сигналізацію та за допомогою відмички відчинив металеві шафи управління вежею. Звідти зловмисник викрав 12 акумуляторних батарей вартістю майже 110 тис. грн.

Внаслідок крадіжки без мобільного зв’язку та інтернету залишилося близько тисячі мешканців району.

Викрили зловмисника під час спроби вивезти викрадене.

Враховуючи пом’якшуючі обставини, серед яких: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне і повне відшкодування завданих збитків, Дворічанський районний суд Харківської області призначив зловмиснику покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...