На Донеччині прокуратура з’ясовує обставини тяжкого отруєння працівників приватного підприємства

Під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури  проводиться досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке призвело до отруєння токсичними газами двох працівників Приватного акціонерного товариства «Авдіївський  коксохімічний завод».

За попередніми даними слідства, 11 жовтня, приблизно о 8:30, 34-річна оператор одного з цехів, перебуваючи на робочому місці, отруїлась викидами бензолу та аміаку, від чого втратила свідомість. Побачивши свою колегу на підлозі, 34-річний начальник зміни намагався витягнути її з місця концентрації отруєних речовин, однак і сам отруївся аміаком та бензолом.

Обох постраждалих доставлено до реанімаційного відділення  Авдіївської центральної лікарні. Наразі вони перебувають у важкому стані.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно  спричинило інші тяжкі наслідки).

На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин події.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...