На Луганщині судитимуть начальника відділу Держпродспоживслужби, якого затримали під час одержання неправомірної вигоди

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, який підозрюється в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України), складанні та видачі завідомо неправдивого офіційного документу (ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, у листопаді 2018 року  начальник відділу зазначеної служби одержав від представника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 3 тис. грн.  Службова особа оформила та видала санітарний паспорт, який надавав право зберігання пестицидів і мінеральних добрив в приміщеннях складів, що не відповідали вимогам законодавства.

Таким чином, останній вніс відомості та видав завідомо неправдивий офіційний документ.

Під час одержання неправомірної вигоди вказану службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. На сьогодні обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до Сєвєродонецького міського суду Луганської області для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...