На Закарпатті на митниці через приховані сигарети українець позбувся авта та причіпа

Цієї ночі, 16 травня 2019 року, на митному посту «Неветленфолу» Закарпатської митниці ДФС припинено незаконне вивезення з України прихованої партії тютюнових виробів.

Сигарети виявлені працівниками митниці, спільно з прикордонниками, у днищі причепа.

Незаконно перемістити сигарети до країн ЄС намагався українець, який заїхав в зону діяльності митного поста автомобілем «Mercedes-Benz», з причепом «Barthau».

Під час митного контролю водій запевняв митників, що їде до Румунії завантажити автомобіль давальницькою сировиною. Однак, під час огляду транспортного засобу, було звернуто увагу на причіп, зокрема, на кріплення його днища, після чого прийнято рішення про проведення поглибленого огляду.

Відтак під час огляду у днищі причепа виявили приховані від митного контролю 6020 пачок сигарет, торгової марки «Jin Ling» та «Compliment Blue», з маркувальною стрічкою «For Duty Free Only».

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Наразі працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил сигарети, автомобіль, вартістю 408 797 грн та причіп, вартістю 21 099 грн вилучено до рішення суду. Вартість сигарет встановлюється, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ ДФС у Закарпатськiй областi.

You may also like...