СБУ: повідомлення А. Гриценка про цілеспрямоване перешкоджання його зустрічі з виборцями у Маріуполі не відповідає дійсності

Антитерористичний центр при Службі безпеки України офіційно заявляє, що повідомлення кандидата у Президенти України Анатолія Гриценка щодо начебто цілеспрямованого перешкоджання проведенню його зустрічі з виборцями у Маріуполі 13 березня поточного року не відповідає дійсності.

По-перше, рівень терористичної загрози «Червоний» у регіоні діє на постійній основі із серпня 2016 року.

СБУ

По-друге, план проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань, де також передбачені антитерористичні навчання і в Маріуполі, був затверджений керівником АТЦ при СБ України за погодженням з командувачем ООС ще у грудні 2018 року.

Навчання проводяться для комплексної перевірки готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до протидії диверсійно-розвідувальним силам умовного противника із залученням військовослужбовців Служби безпеки, Збройних Сил, Національної Гвардії, Державної прикордонної Служби та Національної поліції України.

До речі, навчання за подібним сценарієм проводилися у Конотопі Сумської області наприкінці лютого цього року.

Антитерористичний центр при Службі безпеки України і надалі продовжить практику проведення антитерористичних навчань в умовах максимально наближених до бойових.

Колишній міністр оборони та претендент на посаду Верховного Головнокомандуючого мав би розуміти важливість таких заходів для національної безпеки. Тим більше, що проведення навчань не потребували скасування його зустрічі з виборцями.

І нарешті, порядок прийняття рішення та власне проведення самих навчань жорстко регламентовано нормативними актами залучених до них суб’єктів боротьби з тероризмом і не потребує жодних додаткових узгоджень.

Служба безпеки України

You may also like...