Вибух гранати  на вулиці Пушкінській, 34 в центрі Києва: серед загиблих – ветеран АТО

У центрі Києва на вулиці Пушкінській, 34 увечері в вівторок, 22 жовтня, стався вибух із жертвами. Про це повідомляє “Київ оперативний”.

“Серйозний вибух стався в центрі міста. На вулиці Пушкінській в результаті вибуху загинули дві людини“, – зазначає видання.

За попередньою, інформацією здетонувала граната. Як зазначає “Інформатор“, в результаті вибуху двоє чоловіків загинули, дівчина отримала поранення. На місці працюють вибухотехніки, швидка, поліція.

Очевидці розповідають, що вибух стався недалеко від входу до бару “Пророк”, зазначає Новинарня. Там на східцях сиділи двоє чоловіків. Один із них – учасник бойових дій на Донбасі – тримав у руках гранату, яка й вибухнула. Жінка, що перебувала неподалік у кафе, отримала ушкодження й була госпіталізована.

Віктор Дегтярьов

Віктор Дегтярьов

За даними із соцмереж, один із загиблих – 53-річний киянин Віктор Дегтярьов, позивні – “Сенсей”, “Купол”.

Він – колишній ветеран-морпіх, гвардієць батальйону “Донбас”, який виходив з Іловайська, засновник благодійного фонду “Купол” (за назвою підрозділу), тренер з кунг-фу, батько чотирьох дітей.

“Київ, Пушкінська, 34 – вибух забрав життя двох. Сенсей “Купол” пішов у небо. Країна втратила живу легенду. Що і як поки не зрозуміло. Ведуться слідчі дії”, – пише ветеран АТО Сергій Тищенко.

“За словами свідків, один із загиблих чоловіків – охоронець офісу, що перебував поруч. Удвох з іншим чоловіком вони сиділи на вході в будинок, як раптом щось вибухнуло начебто в одного в руках”, – пишуть “Вартові еспресо”.

Як пише “Новинарня“, іншого відомого ветерана АТО Валентина Гонтара з позивним “Прапор”, із групи “Купол” батальйону “Донбас” (група колишніх морпіхів і спецпризначенців), знайшли мертвим 4 серпня 2017 року неподалік від озера Нивка в дачному селищі Катеринівка на околиці Києва. У нього були численні травми обличчя, рук та грудей, характерні для мінно-вибухового удару; поруч – уламки гранати.

Поліція припустила, що чоловік скоїв самогубство, лігши на гранату, і його відкинуло вибухом. Рідні й близькі не погодилися з версією про суїцид. Поліція перекваліфікувала справу із самогубства на умисне вбивство, однак розслідування в цьому напрямку не просунулося.

Як і Дегтярьов, Гонтар був колишім кадровим військовим, активним учасником АТО, громадським діячем. Так, Гонтар – чоловік Віталіни Маслової, разом із нею розвивав на Прикарпатті центр психологічної реабілітації ветеранів АТО “Творча криївка”.

You may also like...