Затримано чоловіка, який запускав БпЛА біля війскової частини

Попри численні попередження стосовно заборони застосування БпЛА різних типів над режимними об’єктами, такі порушення продовжуються.

Так, 30 січня, близько 15 години на Херсонщині над військовою частиною Повітряних Сил ЗС України виявлено безпілотний літальний апарат типу «крило».

Черговому підрозділу знадобилось усього 15 хвилин, аби знайти та затримати оператора БпЛА, вилучити пульт управління та сам апарат.

На БпЛА було встановлено камеру з високою роздільною здатністю.

Оператор – мешканець Херсону 1994 р.н., працівник ІТ-компанії.

За словами чоловіка, «безпілотники» – його хобі. Даний БпЛА він виготовив власноруч і вирішив випробувати його у місцевому парку (за 400 метрів від військової частини).

Наразі із порушником працюють правоохоронні органи.

Тож, Командування Повітряних Сил Збройних Сил звертається до громадян із застереженням:

навіть за умов мирного часу, існує дозвільна процедура, яка регламентує використання цивільними особами безпілотних літальних апаратів різних типів;

у районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами усі виявлені безпілотні літальні апарати будуть знешкоджені;

осіб, які здійснювали запуск або керували цими БпЛА, затримуватимуть й притягатимуть до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Командування Повітряних Сил ЗСУ

 

You may also like...