800 тис грн бюджетних коштів, виділених на ремонт дороги привласнив негідник

На Київщині посадовець підприємства підозрюється у привласненні майже 800 тис грн бюджетних коштів, виділених на ремонт дороги загальнодержавного значення

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру першому заступнику начальника одного із приватних підприємств Київщини за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

У листопаді 2016 року між Службою автомобільних доріг у Київській області та приватним підприємством укладено договір про виконання підрядних робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загальнодержавного значення в Києво-Святошинському районі за бюджетні кошти вартістю понад 4 млн грн.

Так, підозрюваний, зловживаючи службовим становищем з метою заволодіння бюджетними коштами, вніс до актів виконаних робіт за грудень 2016 року завідомо неправдиві відомості про те, що ремонтні роботи виконано в повному обсязі.

Однак, установлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначених узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договору на суму майже 800 тис грн.

Крім того, продовжуючи свою злочинну діяльність, службовець використав вказані грошові кошти, які отриманні у незаконний спосіб, для господарської діяльності підприємства.

Таким чином, особа заволоділа бюджетними коштами на суму майже 800 тис грн.

На даний час досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...