86-річнй чоловік та його 91-річна дружина, повірили у легенду аферистки про заміну гривневих купюр

На гачок шахраїв потрапили мешканці Рівного: 86-річнй чоловік та його 91-річна дружина, які повірили у легенду про заміну гривневих купюр.

Ще 30 січня на стаціонарний телефон пенсіонерів надійшов дзвінок від невідомої жінки, яка представилась працівником пенсійного фонду. Додзвонювачка сповістила, що потрібно прийти до них із всіма грішми, адже планується вилучення певних гривневих купюр із обігу, відтак потрібно їх замінити. Люди похилого віку у розпачі повідомили, що не можуть прийти через кволість. Але «турботлива» жінка запевнила, що прийде сама і вже через п’ять хвилин разом із «колегою» стояли на порозі квартири.

купюри

Подружжя винесло для перепису номерних знаків усі заощадження — 26700 гривень. Доки здійснювався перепис, невідомі замінили справжні банкноти на сувенірні із надписом: «Це не гроші. Це прикол». Однак, побачили це тільки тоді, коли прийшли до банку обміняти гроші на валюту.

У рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) поліцейські встановлюють осіб, причетних до зухвалого злочину.

Двоє жінок характерної етнічної ознаки. На вигляд їм 30-40 років, мають чорне волосся.

Правоохоронці звертаються до громадян, які мають родичів похилого віку, особливо які проживають самотньо, а також до соціальних працівників провести бесіди аби літні люди не здійснювали жодних операцій, пов’язаних з грішми, адже це можуть бути шахраї.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

You may also like...