Авдіївським поліцейським добровільно здався колишній найманець незаконних збройних формувань

36-річний мешканець Авдіївки, намагаючись підзаробити, вступив до лав терористів та здійснював пропускний режим в будівлі держадміністрації окупованого Донецька. Однак, коли стало питання про участь у бойових діях, найманець злякався і повернувся додому, а згодом добровільно здався правоохоронцям.

В квітні 2014 року 36-річного жителя Авдіївки запросив «на службу» до терористичного угрупування приятель. Останній, сподіваючись «непогано підзаробити», прийняв пропозицію та вирушив до Донецька.

До функцій новобранця входила перевірка документів та пропусків відвідувачів держадміністрації в Донецьку. Але, коли йому запропонували отримати вогнепальну зброю та стати «на захист» псевдореспубліки, він злякався та втік додому.

Знаючи, що за участь у бандформуваннях передбачена кримінальна відповідальність, колишній найманець став вести тихий та непомітний спосіб життя. Дізнавшись із засобів масової інформації про те, що діє спеціальна програма «На тебе чекають вдома», чоловік із покаянням прийшов до авдіївських правоохоронців.

Наразі відносно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Однак, згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України у випадку, якщо особа не скоювала тяжких злочинів проти людей, добровільно залишила лави НЗФ та розповіла про це правоохоронцям, їй надається гарантований державою шанс на мирне життя без кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що повідомити про участь і тим самим уникнути відповідальності можна за телефоном 0-800-505-102 або заповнити відповідну форму на сайті «Стопероризм».

Покровський відділ поліції Донецької області

You may also like...