Блоковано незаконне ввезення ювелірних виробів з території тимчасово анексованого РФ Криму

У межах реалізації комплексу заходів по боротьбі з контрабандою та тіньовою економікою співробітники СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури блокували незаконне ввезення ювелірних виробів з території тимчасово анексованого Російською Федерацією Криму.

Оперативники спецслужби встановили, що група ділків з півострова організувала виготовлення ювелірних виробів. Потім зловмисники через КПВВ «Чонгар» переправляли продукцію на територію підконтрольну українській владі. Ювелірні вироби реалізовували під виглядом товарів виготовлених у «материковій» Україні в торгово-розважальних центрах по всій території країни без сплати податків та обов’язкових відрахувань до державного бюджету.

Нет описания фото.

Під час проведення у Києві санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили підпільний склад, на якому акумулювались готові до продажу ювелірні вироби, речі та документи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів кримінального провадження.

Нет описания фото.

Упродовж 2015-2019 років, за попередніми оцінками, зловмисники без сплати обов’язкових відрахувань до державного бюджету реалізували ювелірну продукцію на суму понад 50 мільйонів гривень.

На изображении может находиться: 1 человек

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України

You may also like...