Чернівчанку засуджено до 7 років позбавлення волі за фіктивне підприємництво та відмивання доходів

За процедурою заочного засудження винесено вирок уродженці м. Чернівці за замах на заволодіння чужим майном, підробку документів, фіктивне підприємництво та відмивання доходів.

Обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні підтримувала прокуратура Чернівецької області.

Під час судового розгляду встановлено, що з листопада 2004 по січень 2005 року мешканка Чернівців, будучи керівником приватного підприємства – платника податку на додану вартість намагалась заволодіти бюджетними коштами в сумі понад 2 млн грн.

Зокрема, незаконно сформувавши податковий кредит, умисно внесла в податкову декларацію неправдиві відомості та заявила до бюджетного відшкодування понад 2 млн грн. Однак ці незаконні дії були вчасно виявлені та припинені працівниками ДПІ у м. Чернівці.

Крім того, з метою прикриття незаконної діяльності створила фіктивне підприємство через яке оформляла фіктивні документи та легалізувала понад 200 тис грн, зняла їх з рахунків та використала на власні потреби.

Від органів слідства жінка переховується з 2006 року та перебуває у міжнародному розшуку.

За процедурою заочного засудження колегією суддів Садгірського районного суду м. Чернівці їй призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, з позбавлення права обіймати відповідні посади упродовж трьох років та з конфіскацією майна у вигляді штрафу в розмірі 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 тис грн.

Строк виконання покарання рахувати з моменту її фактичного затримання.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

You may also like...