Чоловік втратив 78000 гривень під час замовлення цибулі через Інтернет

48-річний житель міста Рівне втратив 78000 гривень під час замовлення цибулі через мережу Інтернет у продавця з Каховки. Гроші рівнянин перерахував на рахунок нібито продавця, а товар не отримав.  За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Вчора у чергову частину Каховського відділу поліції звернувся 48-річний мешканець міста Рівне. Він розповів, що прочитав оголошення на одному з сайтів про оптовий продаж цибулі у м. Каховка. У телефонній розмові продавець сказав заявнику, щоб він приїжджав у місто Каховка на склад та подивився на якість товару.

Заявник приїхав за вказаною адресою і одразу зателефонував продавцю. Той зустрів його і відвів на склад фермерського господарства. Там вони підійшли до іншого чоловіка, який продавав цибулю. В цей час перший продавець попросив відлучитися на кілька хвилин у справах. Заявник оглянув мішки з цибулею і його влаштувала якість товару. Рівнянин зателефонував продавцю і сказав, що буде купувати цибулю. Той наказав перерахувати 78000 гривень на його картку, після чого продавець зі складу, нібито його компаньйон, віддасть товар. Заявник так і зробив.

Потім знов повернувся на склад для завантаження свого автомобіля цибулею, але продавець відповів, що за товар спочатку треба розрахуватись. Шокований рівнянин пояснив, що щойно перерахував гроші на картку його компаньйона. Але продавець товару сказав, що з ним ніхто не домовлявся і чоловіка, який був із заявником, він ніколи до цього не бачив. Тоді 48-річний чоловік зрозумів, що його ошукали і звернувся в поліцію.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв, будьте обачними під час замовлення товару через Інтернет, уважно перевіряйте всю інформацію про продавця. Переконайтесь, що він має документи на товар, почитайте відгуки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...