Чоловіку повідомлено про підозру особі за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу

За даними слідства, мешканець с. Гора Бориспільського району, умисно не виконуючи законні вимоги працівників Бориспільського ВП ГУНП в Київській області, діючи з раптово виниклим прямим умислом, направленим на позбавлення життя працівника правоохоронного органу, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, наніс один удар металевою викруткою в голову працівнику поліції у зв’язку з виконанням останнім службових обов’язків.

Особу затримано, в порядку ст. 208 КПК України, та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

На підставі клопотання слідчого погодженого з прокурором, Бориспільським міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У разі доведення його вини в суді останньому загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...