Cуд взяв під варту двох підозрюваних у вбивстві пластичного хірурга у Києві (фото)

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без можливості внесення застави Махаматіякубу Маматкодирову та Ермеку Кудайназарову — підозрюваним в умисному вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника в Києві.

Про це передає кореспондентка hromadske із зали суду.

Підозрюваний у вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника в Києві Махаматіякуб Маматкодиров в Шевченківському суді Києва, 15 лютого 2020 рік

Махаматіякуб Маматкодиров. Фото: Вікторія Рощина/hromadske

Суд у повному обсязі задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Прокурор Богдан Бейко наголосив на ризиках втечі підозрюваних, тиску на свідків, інших фігурантів справи, знищення речових доказів. Також прокурор зазначив, що підозрювані намагалися переховуватися.

За даними слідства, Махаматіякуб Маматкодирова підозрюють у вбивстві Андрія Сотника. Він є громадянином Киргизстану, також в нього було виявлено паспорт громадянина Росії на інше ім’я.

Сам Махаматіякуб зазначив, що узбек за національністю, а живе постійно в Туреччині. В Україні мешкав близько двох місяців і ніби то був туристом.

Також він підтвердив журналістам, що саме він скоїв цей злочин, але не сказав про мотиви, фінансову винагороду та замовника.

Інший підозрюваний Ермек Кудайназаров, за даними слідства, приїхав до України разом з Маматкодировим, був пособником вчинення злочину, а саме підвозив підозрюваного стрільця на місце вбивства та супроводжував його після цього.

Підозрюваний у вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника в Києві Ермек Кудайназаров в Шевченківському суді Києва, 15 лютого 2020 рік

Ермек Кудайназаров. Фото: Вікторія Рощина/hromadske

Адвокат підозрюваних Владислав Задор просив відмовити у задоволенні клопотань. Зазначив, що Махаматіякуб Маматкодиров повністю визнав свою провину та наразі співпрацює зі слідством. Також він додав, що прокуратурою не доведені ризики, а підозрюваний не був судимий, має дружину та двох дітей

Щодо Кудайназарова, за словами адвоката, той не знав куди віз іншого підозрюваного, а після хотів повідомити про злочин.

Сам підозрюваний підтримав свого захисника та додав, що проживав в Україні з листопада місяця.

Обом підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, ввечері 2 лютого невідомий застрелив чоловіка, забрав у нього пакет і втік. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

За інформацією hromadske, вбитий — Андрій Сотник, який працював керівником у DMK Ukraine. На сайті компанії вказано, що він є кандидатом медичних наук, лікарем-хірургом, пластичним і естетичним хірургом.

14 лютого правоохоронці затримали двох підозрюваних у злочині: ймовірних стрілка та пособника. 15 лютого обом фігурантам повідомили про підозру. Наразі слідчі дії тривають.

You may also like...