Депутата Київської облради затримали на отриманні 5000 доларів хабара

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, затримано депутата Київської обласної ради за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення, поєднаного із вимаганням такої вигоди, в розмірі 5000 доларів США.

Під час досудового розслідування встановлено, що за вказану суму депутат обласної ради обіцяв приватному підприємцю використовуючи своє службове становище вплинути на працівників правоохоронних органів в частині неперешкоджання останніми в здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції.

Посадову особу затримано за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Нацполіції в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди.

Слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Київської області спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Державне бюро розслідувань

You may also like...