Директора комерційного підприємства судитимуть за привласнення майже ₴15 млн. бюджетних коштів

Правопорушник змовився з керівником учбово-спортивного центру профспілок «Авангард» та присвоїв кошти, виділені на закупівлю обладнання для льодової арени за підробленими документами. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що слідчі столичного главку поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо директора столичного учбово-спортивного центру профспілок «Авангард» за привласнення майже 15 000 000 гривень бюджетних коштів. (https://kyiv.npu.gov.ua/…/direktora-stolichnogo-uchbovo-sp…/).

У ході досудового розслідування поліцейські спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань столичної поліції та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва встановили спільника, який змовився з директором учбово-спортивного центру, аби заволодіти коштами державного підприємства, які виділили для реконструкції льодової арени.

Начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління главку поліції Києва Олег Кисельов розповів, що 48-річний генеральний директор приватного підприємства уклав договір із учбово-спортивним центром про закупівлю за державні кошти обладнання для утворення й підтримання якісного штучного льоду на арені:

«У подальшому, аби втілити свої злочинні наміри, зловмисники вказаних підприємств підписали підроблену накладну, яка підтверджувала, що приватне підприємство приймає на зберігання закуплене обладнання. Проте фактично вказаного обладнання не було».

Слідчі столичного главку поліції завершили досудове розслідування кримінального провадження відносно фігуранта за вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду. За привласнення коштів підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...