Директора столичного підприємства судитимуть за привласнення майже ₴2,4 мільйона бюджетних коштів

Слідчі поліції Києва встановили, що чоловік присвоїв гроші, підробивши службову документацію. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Фігурант – 40-річний киянин, засновник та директор одного із підприємств столиці. Декілька років тому дана організація виграла тендер на будівництво гідровузла в одному із районів Києва. Будучи службовою особою, чоловік підробив офіційну документацію, вказавши в ній завищені об’єми та вартість виконання робіт.

Кошти на оплату послуг підприємства надходили від замовника зі спеціального фонду міського бюджету. Всього впродовж двох років за попередньою змовою із іншими особами, використовуючи своє службове становище, зловмисник привласнив 2400000 гривень, а роботи зі спорудження гідровузла так і не завершили.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Матеріали провадження скеровано до суду.

Відділ комунікації поліції Києва 

You may also like...