Директорці ТОВ повідомлено про підозру за реконструкцію музичної школи на папері та збитки в ₴300 тис.

Харківською місцевою прокуратурою № 4 повідомлено про підозру службовій особі, яка заволоділа бюджетними коштами та склала завідомо неправдиві офіційні документи, зловживаючи службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, у ході досудового розслідування встановлено, що між товариством з обмеженою відповідальністю та Сектором культури і туризму районної адміністрації укладено договір по розробці проектної документації та авторського нагляду, які стосуються реконструкції музичної школи.

Об’єм реально виконаних робіт не відповідає тому, що заявлений у документах. Тобто директорка ТОВ, будучи службовою особою, привласнила бюджетні кошти, сплачені в рахунок укладених договорів. Крім того, вказана особа внесла завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо авторського нагляду, вписавши ім’я головного архітектора, який у дійсності цей авторський нагляд не здійснював.

Сума збитків, спричинених діями директорки ТОВ, складає близько 300 тис. грн.

Місцевою прокуратурою громадянці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України, а саме складання особою завідомо неправдивих офіційних документів, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...