Директору держпідприємства ВПК оголошено підозру в розтраті ₴1,4 млн.

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру директору державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» у вчинені розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що директор державного підприємства у 2015 році організував придбання в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю, що призвело до розтрати державних коштів у сумі 1,4 млн грн.

Збитки, нанесені державі, підтверджено результатами судово-економічної експертизи.

За результатом слідства директору держустанови оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Також до суду скеровано клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у виді застави у розмірі співвідносному нанесеним збиткам.

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Довідково: Державне підприємство “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” займається виробництвом зброї та боєприпасів. Виконує дослідницькі, проектно-конструкторські, технологічні роботи, спрямовані на створення сучасних зразків артилерійського та стрілецького озброєння та боєприпасів.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...