Директору товариства на Київщині повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності журналістів 

Встановлено, що 07 листопада поточного року журналісти одного із центральних телеканалів країни, виконуючи редакційне завдання щодо збору інформації для висвітлення суспільно важливої теми про завищення тарифів на теплопостачання у місті Вишневе Києво-Святошинського району зазнали перешкоджання здійсненню законної професійної діяльності зі сторони директора товариства, яке здійснює обслуговування газових мереж та теплопостачання.

Останній застосовуючи фізичну силу до телеоператора та журналіста намагався виштовхати їх з місця проведення відеозйомки.

Відтак, за процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України, тобто в умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

Зазначимо, що дотримання конституційного права на свободу слова та запобігання перешкоджання законній діяльності журналістів є одним з пріоритетних напрямків в роботі органів прокуратури.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...