До 10 років позбавлення волі засуджено сумчанина, який позбавив життя свого кума та змушував пасинка приховувати злочин

Сумською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 43-річного сумчанина, який позбавив життя свого кума, а потім змусив пасинка допомогти в приховуванні тіла.

Нагадуємо, що цей резонансний злочин стався у квітні 2017 року в м. Суми. До співробітників ювенальної превенції звернувся 14-річний хлопчик. Підліток повідомив, що проживає з матір’ю, вітчимом та меншими братиком і двома сестричками. Мати зловживає спиртним, а вітчим їх ображає. Окрім того, підліток розповів про жахливий випадок, що стався у них вдома.

З його слів, 19 березня 2017 року до них у гості прийшов кум вітчима. Чоловіки випивали, періодично сварились та бились. Щоб не потрапити під гарячу руку вітчима, юнак забрав молодших дітей та пішов з ними спати. А вже зранку його розбудив вітчим і повів у кухню, де підліток побачив уже мертвого чоловіка. Вітчим змусив хлопчика допомогти йому перенести тіло в підвал. А під вечір вони разом перевезли тіло на пустир, де закопали його. Вітчим пригрозив, якщо хлопчик комусь розповість про вбивство, то їх усіх заберуть у інтернат.

«Про почуте співробітники ювенальної превенції відразу повідомили поліцію. 26 квітня 2017 року слідчо-оперативна група, яка виїхала на вказане місце, дійсно виявила замотаний у два шматки килима труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. Вітчима хлопчика відразу затримали», – розповіла керівник Сумської місцевої прокуратури Юлія Слабунова.

Як з’ясувалось, смерть 40-річного чоловіка настала від черепно-мозкової травми. Зі слів затриманого, сварка з кумом переросла в бійку, під час якої він наніс потерпілому близько 20 ударів руками та ногами по різним частинам тіла.

За вироком Ковпаківського районного суду м. Суми від 7 червня 2019 року обвинуваченого було визнано винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі.

На даний час діти перебувають під опікою держави.

Прокуратура Сумської області

You may also like...