До 5 років ув’язнення засуджено водія, який збив на смерть 16 річну дівчину та утік з місця ДТП

Вироком Новоархангельського районного суду водія, який смертельно травмував молоду дівчину, засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до 3 років.

Трагічна подія сталася у січні 2019 року у селі Кальниболота Новоархангельського району. Дівчина з двома подружками поверталася додому. 23 річний водій на автомобілі Daewoo Lanos на швидкості в’їхав у дівчат. Дівчина зазнала травм несумісних із життям і померла у лікарні. Натомість водій з місця події втік, не зупинився і не надав допомогу.

Обвинувачення йому було пред’явлено за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) та ч.1ст. 135 КК України (Залишення в небезпеці).

Зважаючи на тяжкість скоєного злочину державний обвинувач по справі орієнтував суд на призначення водієві покарання у виді 7 років ув”язнення. Суд, дослідивши та вивчивши усі матеріали, призначив покарання за інкриміновані злочини у виді 5 років позбавлення волі.

На м”якість призначеного покарання прокуратура подаватиме апеляційну скаргу.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...