До суду направлено обвинувальний акт стосовно організатора та членів озброєної банди

Генеральною прокуратурою України вживаються заходи щодо боротьби виявлення та розкриття злочинів, вчинених організованими злочинними групами.

Так, у березні 2018 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організатора та 3 членів озброєної банди, які упродовж 2016-2017 років вчинили ряд тяжких та особливо тяжких злочинів на території Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Черкаської областей.

Водночас органом досудового розслідування та прокурорами вжито заходів до зібрання доказів причетності членів банди ще до 4 фактів злочинів та встановлено ще одного її учасника.

За результатами досудового розслідування затверджено та 30.05.2019 направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організатора та 4 членів озброєної банди, які упродовж 2016-2017 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів на території Одеської, Кіровоградської, Київської областей.

Установлено, що обвинувачені під керівництвом раніше неодноразово судимого Д. упродовж 2016-2017 років вчинили низку крадіжок чужого майна, розбійних нападів на громадян, а також незаконного заволодіння належними їм транспортними засобами, зброєю із застосуванням вогнепальної зброї.

Ще стосовно одного раніше судимого підозрюваного кримінальне провадження закрито у зв’язку із його смертю, яка настала від поранення, отриманого при затриманні під час вчинення чергового злочину.

Довідково: санкції інкримінованих підозрюваним статей передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...