Двох засуджених, які відбувають покарання в Арбузинській виправної колонії, судитимуть за злочини, вчинені під час відбування покарання

За належного процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури слідчими завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно двох засуджених, які під час відбування покарання в державній установі «Арбузинська виправна колонія № 83» вчинили злочини.

Зокрема, завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно засудженого, який 11 вересня цього року втік  з дільниці соціальної реабілітації вказаної виправної колонії.

Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі). За вищевказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

В іншому випадку засуджений, відбуваючи покарання в колонії, вчинив злочин, передбачений ст. 391 КК України, а саме злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі, якщо ця особа за порушення вимог режиму відбування покарання була піддана протягом року стягненню у виді переведення до приміщення камерного типу. За вищевказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Слід зазначити, що обидва вказані засуджені відбувають покарання у вигляді 14 років позбавлення волі за вчинені ними тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Наприкінці жовтня обвинувальні акти скеровані до суду для розгляду по суті.

Довідково: державна установа «Арбузинська виправна колонія № 83» є установою виконання покарань середнього рівня безпеки. На даний час у колонії відбуває покарання 391 особа.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

You may also like...