Двом депутатам Гірської міськради повідомлено про підозру за фактом участі у проведенні «референдуму» про «ЛНР»

Прокурор Луганської області Володимир Янко 30 січня 2019 року повідомив про підозру  двом депутатам Гірської міської ради VI скликання за фактом організації та проведення ними так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року мешканці м. Гірське Луганської області, попередньо вступивши в злочинну змову, організували та провели незаконний референдум щодо відокремлення Луганської області від території України.

Виконуючи відведену кожному роль, особи у приміщенні одного з комунальних закладів організували «виборчу дільницю», на якій видавали «бюлетені» для голосування та підтримки створення «Луганської народної республіки».

Як встановлено досудовим слідством, по завершенню «референдуму» члени «дільничної виборчої комісії» здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх особі для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...