Двом молодикам, які підпалили кафе на Хрещатику, повідомлено про підозру

Київською місцевою прокуратурою №6 у взаємодії з слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві встановлено зловмисників, які у травні 2019 року з використанням «коктейлю Молотова» підпалили кафе у центрі столиці.

Зазначені особи в ніч на 14 травня 2019 року приїхали до центральної частини міста Києва та підійшовши до кафе, розташованого на вул. Хрещатик, розбили скло вхідних дверей закладу, та жбурнули підпалену пляшку з легкозаймистою речовиною в середину приміщення, внаслідок чого здійнялась пожежа.

На изображении может находиться: ночь и на улице

Після вчинення зазначених дій зловмисники з місця вчинення злочину втекли, заподіявши матеріальну шкоду власнику закладу у великих розмірах.

За результатами досудового слідства встановлено причетність до даного правопорушення двох 19-річних молодиків.

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу за попередньою змовою групою осіб) та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Мотиви вчинення ними кримінального правопорушення встановлюються.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...